Volleybollnyheter

Här finner du nyheter från Svenska volleybollförbundet, Västsvenska volleybollförbundet och Sydsvenska volleybollförbundet.

Läs o njut

Det är dags för ytterligare en omgång av fortsättningsserierna när vi har en fulladdad matchhelg att se fram emot.

Nyhet från volleyboll

Spelare avstängd i fyra år

(2019-02-15 14:56)
I en dopingkontroll har en spelare i ett elitserielag testats positivt för en förbjuden substans. Ärendet har nu behandlats av Dopingnämnden och spelaren straffas genom avstängning från all tränings- och tävlingsverksamhet i fyra år.

Nyhet från volleyboll

Utlandskollen: publikfester och slutspel runt hörnet

(2019-02-12 14:11)
Utlandskollen och Rikard Bilger är tillbaka med en rapport om våra blågula utlandsproffs!

Nyhet från volleyboll

Engelholm är nordiska mästare!

(2019-02-11 10:36)
I helgen gick årets slutspel av Nordic Club Championship av stapeln i Ängelholm och hemmalaget Engelholm kammade hem ytterligare en titel när finalen vanns över norska TopVolley.

Fortsättningsserierna, som är en nyhet för årets säsong av Elitserien, kickade igång i helgen och vi bjöds på flera spännande matcher. Resultaten av fortsättningsseriernas första matcher hittar ni här.

Slutspelshelg i Nordic Club Championship i Ängelholm

(2019-02-07 14:16)
Under helgen bjuder Nordic Club Championship på volleyboll i toppklass då damernas slutspel görs upp i Ängelholm från fredag till söndag. Hemmalaget Engelholm gör upp med danska och norska lag om titeln som NCC-vinnare.

Nyhet från volleyboll

I helgen avgörs grundserien i Elitserien

(2019-02-01 14:39)
I helgen spelas de sista matcherna för säsongens grundserie och vi har hela 18 matcher att se fram emot. De flesta av matcherna blir direkt avgörande för vilka lag som tar sig till Playoff och Playoff In, en nyhet för i år.

Utlandskollen: Blågula bjässar på spelhumör

(2019-01-29 14:45)
Skribent Rikard Bilger har levererat en rykande färsk utlandskoll om hur det går för våra svenska proffsspelare. Let’s dig in!

Årets vinnare i Veteran-SM

(2019-01-22 13:32)
I helgen korades årets vinnare i Veteran-SM när den prestigefulla tävlingen gick av stapeln under Grand Prix-helgen. Vi såg både nya och gamla vinnare trä guldmedaljerna runt halsen under söndagen efter två dagar med tuff konkurrens.

Grand Prix-guld till Engelholm och Falkenberg

(2019-01-22 11:41)
Engelholms VS och Falkenbergs VBK, så heter 2019 års Grand Prix-mästare. Det står klart efter den gångna helgens volleybollfest i Fyrishov, Uppsala!

Nyhet från Västsvenska Volleybollförbundet

Domarkurs

(2019-01-20 11:43)
Dags för distriktsdomarkurs i Trollhättan.

Nyhet från volleyboll

De här lagen gör upp om medaljerna i Senior-GP

(2019-01-20 08:58)
Under söndagen kan volleybollfans njuta av volleyboll i toppklass när medaljstriden ska avgöras i Senior-Grand Prix 2019. Åtta lag gör upp om medaljerna och prestigen i att avsluta GP med en vinst!

Veteran-SM en del av Grand Prix-festen

(2019-01-18 15:36)
Under helgens GP-fest i Uppsala är det veteranerna som dominerar med totalt 24 anmälda lag!

Experten tippar Grand Prix-vinnarna

(2019-01-17 14:22)
Vi har tagit pulsen på tidigare landslagsspelaren och GP-vinnaren Andréa Jacobsson för att se vilka hon tror tar hem årets upplaga av Senior Grand Prix på dam- och herrsidan.

Utlandskollen: Cupguld och framgångsrika comebacker

(2019-01-15 14:10)
Utlandskollen är tillbaka med årets första rapport om hur det går för våra utlandsproffs. Häng med!

Marianne Burlin, Kaptensgatan 24d
41459 Göteborg