U16 - säsongen 2018-2019

27 MAJ 2019 12:39
Sammanfattning från tränaren Tord Inghammar
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2019 12:39

Säsongen 2018-2019 innebar många förändringar för truppen, jag tillträdde som ny tränare, nytt spelsystem, nya tjejer, men ganska snart hittade vi varandra.

Jag måste ju veta vad flickorna ”vill”. Detta resulterade i ett ”målsättningsarbete” där tjejerna fick skriva ner vad de ”ville” med säsongen och när de hade gjort det så skapade truppen en ”Målsättning” med 2018-2019, denna blev-

* Lära oss spela 6-manna med specificerade positioner

* Lära oss överamserve,

* Spela U-16 SM, tre kungaslaget, spela sammandrag och ett träningsläger.

* Göra tre saker gemensamt som inte är volleyboll.

Vi har lagt upp träningen därefter, vi har lyckats bra endast serve har vi inte nått 100% resultat bland annat pga. några överrörliga axlar och träningslägret blir tyvärr inte av.

Hösten gick åt till att dela in spelarna i respektive position och vi har lyckats gå från placeringspel (där alla spelar på sin placering) till att man har specifika positioner och detta har fungerat över förväntan, träningsnärvaron och stämningen har varit god under hela säsongen.

Truppen har haft två dedikerade resurser Jag (Tord Inghammar) som huvudtränare och Lennart Hagman som hjälptränare och lagets sjukgymnast. Lennart har lagt upp individuella styrke- och rörelseprogram med resultat att skadefrånvaron varit i princip obefintlig.

I sammandragen har vi har gått från strykpojkar under början utav säsongen till att sluta 2:a i sista sammandraget. Servarna är en stor del i denna utveckling och med fler och fler som klarar av att trycka på i serve ser tror jag att vi kan tillhöra toppskiktet kommande säsong.

Under SM var vi snubblande nära på att ta oss till A slutspel med 4 stycken matchbollar men tyvärr väljer fru fortuna våra motståndare dessa och vi förlorar avgörande med 24-26! Givetvis var flickorna oerhört ledsna men vi reste oss och fortsätter att spela vårt spel vi slutar till slut 11.

Vi spelade positionsspel hela SM och vi gör det bra!

Inför 2019-2020 har vi kvar 9 av 10 spelare då endast en tjej meddelat att hon slutar då hon prioriterar annat.

Dock är detta en något för ”tunn” trupp och vi skulle behöva minst ytterligare en till spelare på varje position inför säsongen 2019-2020, så är du tjej född 2004 eller senare och är sugen på att tillhöra ett gött gäng hör av dig till mig eller klubbadressen så kontaktar kan vi pratas vid.

Det var det jag hade att säga om denna säsongen, jag vill tacka klubben och styrelsen för deras engagemang, Lennart för de fina styrketräningarna och framför allt flickorna för deras vilja och glädje.

Tord Inghammar

Tränare Majorna VBK