8 i SM kvalet

20 MAR 2022 18:07
  • Skapad: 20 MAR 2022 18:07

Majorna VBK kom med ett av det absolut yngsta (och kortaste) laget till SM kvalet flickor födda 05 eller senare med ett snitt på tjejerna födda 07.

Vi var där i huvudsak för att "se och lära" och alla ev setvinster skulle bara vara en bonus, vi hoppas kunna slåss om SM titeln 2024 när merparten av tjejerna är i "rätt" ålder.

Det var 11 tjejer som anmält intresse att åka, 10 tjejer blev uttagna till truppen.

Match nr 1 VK Bjärke - Majorna VBK 2-0 (25-15, 25-12)
Flickorna börjar "respektlöst" och lagen följs åt fram till runt 8 poäng sedan rycker Bjärke mycket på grund av att vi lider av premiärnerver.

Bjärkes spel spel är stabilare och framför allt deras nr 5 Thelma Modin är en framtida stjärna att hålla ögonen på.

Match nr 2 Majorna VBK - KFUM Örebro Volley 0-2 (15-25, 19-25)
Lagom till denna matchen har flickorna vaknat och vi bjuder upp till spel men Örebro är hela tiden ett numer för stort, trots det gör vi kanske vår bästa match och vi gnetar på. Vi har inte fysiken som Örebro besitter men vi plockar flera bollar som vi lyckas vända till egna anfall.

Match nr 3 Majorna VBK - Falköping VK 2-1 (23-25, 25-22, 15-10)
Väl uppe i varv spelar vi oerhört bra i början på matchen och vi rycker åt oss en stor ledning som vi håller fram till 23-19 då den stora skälvan infinner sig och vi tappar 6 bollar i rad, i huvudsak i servemottagning.

Andra set börjar vi si sådär för att plötsligt vakna serva som gudar och med ett grundmurat servemottag vimnner vi (ganska bekvämt) setet.

Det tredje är båda lagen nervösa men några snabba centeranfall och välplacerade servar från Matilda ger oss setet och vi är i Kvartsfinal!!

Match nr 4 Majorna VBK - Habo Wolley 0-2 (9-25, 18-25)
Första set fungerar ingenting, mottagen som varit så stabila funderar inte passaren kommer inte till boll och de få gånger vi får anfallsläge vågar inte våra spikers nypa till, låt oss för alltid glömma deta setet!

Det andar setet är (vi) lika bra som det förra var bedrövligt och vi står upp bra och tvingar Habo till TO. Tyvärr är Habo en fantastisk lagmaskin och vi orkar inte stå emot hela vägen.

Match nr 5 Majorna VBK - Karlstads VK 0-2 (18-25, 10-25)
Första set bankar vi in serve efter serve och tvingar de långa Karlstadspelarna från nät vår nr 10 Olivia blockar ner några snabba centeranfall och vi har Karlstads flickor i brygga när de får till några stenhårda anfall och vi förlorar setet, det andra setet har luften gått ur oss och vi missar merparten av våra servemottag och våra egna servar har tagit semester.

Match nr 6 Majorna VBK - Kungälvs VBK 0-2 (23-25, 15-25)
Sista matchen och som vi börjar vi spelar inspererat, vi servar grymt bra utmärkt servemottag och vi nyper till i anfall. Vid 23-18 kommer nervositeten tillbaka och vi förlorar sju bollar i rad i huvudsak på egna misstag.

Vi tar med oss nervositeten in i andra set och ger Kungälv 10 bollars ledning innan vi vaknar och tack vare några undebart placerade bollar av Alice så hyfar vi siffrorna något.

Analys
Vi spelar stundtals riktigt bra, när vi servar och tar emot bra så står vi upp mot de bästa lagen och det är bara i anfall som det verkligen märks att laget är två år yngre än sina motståndare men laget jobbar på tekniken och tjejerna jobbar på att bli äldre och starkare.

Kan vi behålla laget någorlunda intakt tror jag på en semifinal plats redan nästa år och om 2 år kanske ännu bättre. Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka de föräldrar som körde, Maria som är den bäste coach man kan önska sig samt VK Bjärke för arrangemanget.

SM Kval 22.jpg