Majorna VBK och Coronavirus

16 AUG 2020 23:52
Majorna VBK följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer när det gäller barn- och ungdomsidrott. Vi har även genomfört en riskbedömning enligt FHM och Svenska Volleybollförbundet.
  • Uppdaterad: 24 AUG 2020 20:05

På Folkhälsomyndighetens hemsida står att läsa "Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet."

Svenska Volleybollförbundet har baserat på Folkhälsomyndighetens riktlinjer tagit fram råd och riktlinjer för säsongen 2020/2021. Ett urval av riktlinjerna finns nedan, men läs gärna pdf-filen i sin helhet. Ni hittar den under fliken "Föreningen" och "Dokument". Har ni frågor så tveka inte att kontakta styrelsen eller er tränare. Ta hand om er!

• Är du sjuk, med minsta symtom, stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar du på träningen, gå hem direkt.
  • Personer över 70 år ska inte delta på aktiviteterna.
  • Om möjligt, byt om hemma före och efter aktiviteter.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Majorna VBK ser till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit på aktiviteterna och uppmanar till god handhygien. Tvätta händerna före och efter träning.
  • Endast aktiva barn och ungdomar med tränare befinner sig i lokalerna.
  • Om möjligt, undvik kollektivtrafik i rusningstid.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens hemsida:

Skribent: Maria Ström

Anslut till Sponsorhuset nedan för att få pengar tillbaka när du handlar samt hjälpa klubben att få in extra pengar.