U-17 till SM i Göteborg

22 JAN 2014 21:53
SM-Klara!!!!!!
  • Skapad: 22 JAN 2014 21:53

U-17 laget åkte till Degerfors med målet att kvala in till SM i Göteborg.

Målsättningen var klar sedan tidigare att kvala in och det lyckades!

Vi började dagen med att möta arrangörsklubben Orion och det började riktigt bra. Vi tog ledningen och hade ett bra grepp fram till mitten av första set. Därefter gjorde vi för många misstag och vi förlorade med 25-23.

Andra set kunde vi inte riktigt nå upp till någon bra nivå då vi var allt för dåliga på förstabollarna.

Andra matchen mot Örebro gick som på räls. Vi servade riktigt bra och vi hade mycket bättre förstabollar vilket gav oss ordentliga anfall. Seger helt ohotat.

Tredje matchen var avgörande för att gå till kvartsfinal men det märktes inte. Karlstad slogs tillbaka ordentligt och det var i princip som mot Örebro att vi servade sönder dom.

Kvartsfinalen mot Kungälv gick också utan problem och efter detta var SM-platsen klar. Gött!

Nu var det dax för semifinal mot Tuve. Vi startade ganska osäkert och blev tyvärr lite mer osäkra vilket gav Tuve ett stort försprång.

Vi repade oss dock och mot slutet av settet var vi laget i förarsätet. Vi hade flera settbollar men lyckades inte slå i den sista spiken i kistan. Förlust med 29-27 i första.

Andra var tyvärr inte lika bra från vår sida och Tuve kunde promenera hem med 25-26.

I matchen om tredje plats i tävlingen mötte vi åter igen Karlstad. Det blev en tuffare match då det tuffa spelschemat tog ut sin rätt på de tappra Majornatjejerna.

Vi vann dock matchen med 2-1.

Sammanfattningsvis så kan man säga att vi är det bästa laget när vi spelar som vi kan och skall men tyvärr blandar vi det med allt för långa perioder av sämre spel.

Vi klarade målet att ta oss till SM och med lite tuffare träningar och hjärnhård vilja att jobba hårt på dessa träningar så kommer vi att bli ett lag att räkna med i SM.

Utöver att laget gjorde bra insatser så blev även Hannah uttagen till All Star Team som turneringens bästa libero. Grattis Hannah och Grattis Majorna VBK som har fått sitt första lag i U-17 SM någonsin!

Skribent: Jerry Dammvik