Hoppa till sidans innehåll

U 16 SM

28 SEP 2021 20:14
Första turneringen på 18 månader!
  • Skapad: 28 SEP 2021 20:14

Det var 13 glada och framför allt spelsugna tjejer som åkte till Falköping för att spela U16 SM.

Vi hade hoppats att åka med två lag, ett med de erfarna (i röd grupp) och ett med de nya tjejerna som kommit till oss under de senaste året (i Grön grupp). Tyvärr så slutade de två mest erfarna tjejerna i början av säsongen för att satsa på beachvolleyboll och då fick vi slå ihop grupperna i Blå grupp, (mitt emellan Röd och Grön).

Som mål hade vi att börja spela positionspel och att ha roligt. Min taktik var att låta de fyra erfarna tjejerna spela mycket och att låta de mindre erfarna fylla upp de övriga positionerna, i en förhoppning att de nya skulle kunna ställa sig i "hålet" så att säga och stöttas utav de erfarna. Det funkade över förväntan, de nya fick inte spela lika mycket som jag skulle vilja (och säkert inte tjejerna heller), men det fungerade.

Nåväl till spelet, vi spelar stundtals bra, stundtals mindre bra för det mesta så fungerar positionspelet, ibland blir det hönsgård men under de sista matcherna på söndag spelar vi stundtals riktigt bra, Alice bollar mot Westan kommer jag minnas länge Westans stora kant dundrar in spike efter spike och Alice ställer sig rätt och bara "plockar" bollarna. Fyra stenhårda spike blev det innan Westan tillslut vinner bollen på en missad anfall utav oss.

Placeringsmässigt blev det ingen topplacering men humöret var på topp och vi är faktiskt Göteborgs bästa U16 lag.

Redo att blocka!

Skribent: Tord Inghammar
E-post: This is a mailto link

Anslut till Gräsroten nedan för att hjälpa klubben att få in extra pengar.

 

Anslut till Sponsorhuset nedan för att få pengar tillbaka när du handlar från nästan 600 butiker samt hjälpa klubben att få in extra pengar.  Är man ansluten till Gräsroten ovan kan man även gå in på Svenska Spel från Sponsorhuset och därmed får klubben ännu mer sponsring.

Postadress:
Majorna VBK - Volleyboll
Maria Ström, Emil Strandbergs väg 22
42933 Kullavik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info