Vinnare Ungdomsammandrag

05 DEC 2021 14:08
  • Uppdaterad: 05 DEC 2021 14:08

Som alla matcher längre bort innebär sammandrag tidig uppgång, som tur var skulle vi inte så långt denna gången bara till Floby för säsongens andra ungdomssammandrag och det var ett fruset men taggat lag som mötte upp vid Masthuggstorget vid sjusnåret.

Resan gick som planerat och flickorna i baksätet sov innan vi passerade Partille. Väl framme i Floby började vi med att möta Ymer och vi sover oss igenom första set som vi förlorar med 25-17, sedan vaknar vi i andra mycket tack vara Elin C s utmärkta servar och vinner det setet med samma siffror. I avgörande är det nerver i laget och trots stundtals bra spel missar vi för många servar och vi förlorar med minsta möjliga marginal 15-13.

Nästa match möter vi Habo nu är dock tjejerna vakna och vi vänder fyra bolls underläge och krigar till oss första set med 26-24. Vi börjar rent ut sagt skitbra och leder med 5-1 sedan är vi "nöjda" slutar spela boll, Habo vinner sju bollar i rad flickorna blir nervösa och över spända, är på varandras bollar, glömmer rotera och när vi får chansen att antingen avsluta eller serva spänner vi oss och antingen slår ut eller i nät. Vi förlorar setet med 25-15.

I setpaus kommer vi fram till att det är roligare att vinna matcher än förlora dem och vi går ut och kämpar till oss setet 15-11, och lika besvikna som vi var efter Ymermatchen är vi nu glada istället.

Nästa match blir således en måstematch mot Kungälv, vinner vi den spelar vi final, förlorar vi blir vi som bäst trea. Vi börjar skakigt, vi tittar på varandra i servemottag och tvekar vågar inte anfalla och det blir ett "dutt spel" där alla bollar hamnar mitt i planen, efter en TO, biter vi ifrån kommer i kapp och förbi Kungälv och vinner setet med 25-23. I och med den vinsten släpper nerverna och vi servar Kungälv av banan i andra som vi bekvämt vinner med 25-12.

Vi slutar således tvåa i gruppen och får spela final mot Habo.

Habo är taggade och vill ha revanch för den snöpliga förlusten i grundspelet de bombar in servar samtidigt som vi återfaller i vårt "dutt" spel, Habo äger nätet och vi tvingas jaga boll, 25-18 till Habo. I andra sover vi de första bollarna och ligger under med 4-1 när vi vaknar, Alice, Elsa, Sophia och Matilda hittar sina servar och nu är det vi som äger nätet och Habo som hamnar på hälarna. Passen som tidigare varit korta, kommer ut till antenn och Alice och Elsa bankar in boll efter boll, Habo tar TO och ställer om till rent kantförsvar då får Matilda en mer eller mindre perfekt distans från Elin och drar in bollen mitt i planen, detta "knäcker" Habo och vi vinner setet ganska komfortabelt med 25-21.

I avgörande är Habo nervösa sammtidigt som Majorna är taggade, i början följs lagen åt (vi byter sida vid 7-8) men åter igen är det våra servar och strukturerat anfallspel som är tungan på vågen och vi vinner med 15-10. Behöver jag skriva att flickorna var överlyckliga?

På vägen hem han vi knappt ut från parkeringen innan flickorna sov.

Vi går in i juluppehållet stärkta av vinsten, vi har god närvaro på våra träningar och det märks att träningarna ger resultat. Vi tänker försöka fylla avsaknandet av matcher med att möta Gråås flicklag.

Vi har börjat öva på att engagera centrarna mer i anfallspelet under träningarna och trots att det är svårt så börjar vi hitta snabba centeranfall, under detta sammandraget fick vi till ett bra centeranfall och just detta anfall blev lite tungan på vågen som gjorde att vi vann.

Under uppehållet kommer vi att fortsätta öva på våra positioner, när vi hittar rätt så fungerar vårt spel (över förväntan) bra, när vi förvirrar oss... kaos. Vi skall lägga tid på servemottag och att börja signalera spelen så att passarna styr anfallen i större grad. Detta innebär att vi kommer att kunna blanda in våra diagonaler i en högre grad.

Jag vill tacka Floby för ett bra arrangemang samt alla våra sponsorer som via Sponsorhuset.se stöttar oss någon minut om dagen, är du inte sponsor ännu klicka gärna och stötta oss även du.

Tack för mig
Tord Inghammar