Volleybollnyheter

Här finner du nyheter från Svenska volleybollförbundet, Västsvenska volleybollförbundet och Sydsvenska volleybollförbundet.

Läs o njut

Nyhet från Sydsvenska Volleybollförbundet

Förlängd tävlingspaus till 31/1

(2022-01-17 20:28)
Distriktets styrelse har beslutat att fortsatt pausa alla barn- och ungdomssammandrag samt Sydsvenskan fram till 31 januari. Nytt beslut fattas i slutet av januari.

Covid har tagit över. Alla matcher utom damernas Örebro-IKSU Umeå har ställts in. "Har inte varit med om något liknande", säger Engelholms tränare Per-Erik Dalqvist. Nästa helg ska Grand Prix spelas är det meningen. Här är läget nu.

Grand Prix: Så här köper man biljetter

(2022-01-14 21:36)
Grand Prix i volleyboll närmar sig. Åtta matcher med Sverige fyra bästa lag, dam respektive herr, planeras i Fyrishov, Uppsala, 22-23 januari. Som publik kan man både förköpa och köpa biljetter på plats. Så här går det till.

Nyhet från volleyboll

Elitserien: Sjukstuga i två damlag flyttar matcher

(2022-01-05 12:07)
Positiva covidtester i Lindesberg och Sollentuna gör att fyra matcher i helgens elitserie för damer skjuts på framtiden. Bland annat utgår onsdagens Lindesberg-Örebro och torsdagens Sollentuna-Värnamo. Här är helgens spelschema.

Inget Veteran-SM på Grand Prix 2022

(2022-01-04 10:35)
På grund av pågående pandemi kan 2022 års upplaga av Grand Prix inte bli den stora volleybollfest som vi hoppats på. Turneringshelgen som är schemalagd till 22-23 januari i Uppsala tvingas genomföras utan Veteran-SM och Grand Prix Volleycamp .

Nyhet från Sydsvenska Volleybollförbundet

Nya restriktioner från Folkhälsomyndigheten

(2021-12-23 13:07)
Från och med 23 december t o m 16 januari avråder FHM från läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas.

ISABELLE HAAK VÄRLDSMÄSTARE

(2021-12-19 18:32)
Isabelle Haak är världsmästare. Hennes Vakifbank Istanbul vann VM-guld för klubblag under söndagskvällen. Isabelle blev utsedd till MVP för hela mästerskapet. Sverige fick därmed sitt andra VM-guld samma dag.

Volleyboll: Så följer du Isabelle Haak i klubblags-VM

(2021-12-17 21:50)
I pågående klubblags-VM i Ankara, Turkiet, gör Isabelle Haak succé. Hennes Vakifbank spelar semifinal under lördagen. En drömfinal mot Conegliano kan det bli på söndag. Så här följer du "Bella" i helgen.

Uppsalas herrlag har försatts i karantän efter att tre spelare har uppvisat symptom för covid. Därför skjuts lördagens planerade bortamatch mot Södertelge på framtiden. I övrigt är det fullt tryck. Här är matcherna.

Den historiska GP-platsen var klar minuten före mötet med Engelholm på lördagskvällen. Ändå fick tjejerna i Lund inte veta förrän efter 0-3-förlusten. ”Det var mycket känslor då. Vi förlorade men vann ändå”, säger den lyckliga lagkaptenen Stina Rix.

Vingåker, Sollentuna, Uppsala, Floby. Två får åka. Största dramatiken blir i Sporthallen i Vingåker. ”Deras förlust senast gör det intressant för oss”, säger Kalle Nordén i gästande Floby. Här är en guide till lördagens kamp om GP.

Fyra lag har chansen: Lund, Sollentuna, Linköping, Värnamo. Bara ett får åka. Helgen blir dramatisk, för det är nu strecket dras inför säsongens största svenska volleybollevenemang Grand Prix. Experten Andréa Jacobsson vägleder oss.

Elitserien: Brödramöte kan avgöra kampen om GP-platsen

(2021-11-26 23:37)
Kampen om platserna till Grand Prix går nu in i ett avgörande skede. Här är läget i både damernas och herrarnas elitserie inför avgörandet. Ett tips: Under lördagen möts bröderna Molin. Bara en kan få uppleva GP.

Isabelle Haak har det senaste året omnämnts i svensk media osannolika 762 procent mer än året före. Det gör henne till årets mediaraket bland idrottare. Och ikväll börjar Champions League. För "Bella", alltså. Syster Anna är redan igång.

Vingåker och Falkenberg tog var sitt stort kliv mot Grand Prix på fredagskvällen. ”Nu kan vi börja prata om det”, säger Vingåkers tränare Lukas Karlsson. Här är helgens övriga matcher. Allt visas på VolleyTV.

E-post: majornavbk@gmail.com