Volleybollnyheter

Här finner du nyheter från Svenska volleybollförbundet, Västsvenska volleybollförbundet och Sydsvenska volleybollförbundet.

Läs o njut

Imoco Volley Conegliano. Så heter Isabelle Haaks nästa klubblag. ”Nu får jag se Italien ur ett nytt perspektiv”, säger hon.

ESL: Inga problem för Sverige i första matchen

(2022-05-28 20:42)
Sverige hade inga större problem att sätta Slovenien på plats i premiären av European Silver League på lördagskvällen. "Bra att starta den här resan med en seger", säger den nye förbundskaptenen Lauri Hakala.

Champions League: Vakifbank med Isabelle Haak vann finalen

(2022-05-22 20:22)
Vakifbank Istanbul hade laddat för den här matchen i ett helt år. Det märktes. Det blev 3-1 i set mot förra årets vinnare Imoco Conegliano i Champions League-finalen. Och nu har Isabelle Haak gjort sin sista match för Vakifbank avslöjar hon.

Det blev en förlust med minsta möjliga marginal, 13-15 i femte set, när damlandslaget tog sig an Estland i Ängelholm under fredagskvällen. ”Vi spelade en typisk första match”, säger den nye förbundskaptenen Lauri Hakala.

Herrlandslaget: Habil insats i lång match mot Danmark

(2022-05-20 14:31)
I Ängelholm gjorde herrlandslaget en bra match mot Danmark under torsdagskvällen. Coach Almir Ljutovac berättar.

Inför European Silver League i juni är den nye förbundskaptenen Lauri Hakala nu halvvägs genom sitt första träningsläger med damlandslaget. Här ger han en lägesrapport från Ängelholm.

På en storbildsskärm såg landslagskompisarna Isabelle Haak bli turkisk mästare. ”Stort grattis, Bella! Så häftigt att vi kunde se det tillsammans”, säger lagkamraten Vilma Andersson. "Awwwwww, taaaack! Bästa", svarar Bella.

Nyhet från volleyboll

Ännu fler lag i seriespel? Efter helgen vet vi.

(2022-05-12 09:12)
På söndag 15 maj är deadline att anmäla lag till kommande säsongs seriespel. Då kan svensk volleyboll öka igen. Är ditt lag med? Här är länken.

Nyhet från volleyboll

Tre dagar med tre landskamper i Ängelholm

(2022-05-04 17:07)
Det blir landskamper i Ängelholm tre dagar i rad. Inför European Silver League spelar damlandslaget två träningsmatcher mot Estland i Kungsgårdshallen, Ängelholm, 20 och 21 maj. Klart sedan tidigare är att herrlandslaget möter Danmark dagen före.

Herrlandslaget: Träningsläger och matcher mot Danmark

(2022-04-28 08:47)
Det svenska herrlandslaget samlas igen. Ett träningsläger i Ängelholm avrundas med två träningsmatcher mot Danmark. Ett 14-mannatrupp kallas och tillfällig förbundskapten blir Almir Ljutovac.

Nyhet från volleyboll

SVENSKA MÄSTARE: Hylte Halmstad Volley – igen!

(2022-04-26 20:35)
Herrarna gjorde som damerna och vann SM-guld. Igen. I Falkhallen mot Falkenberg 3-0-vann Hylte Halmstad den fjärde matchen i SM-finalen och avslutade därmed den svenska elitsäsongen effektivt.

Årets Domare i elitserien: Stefan Bernström

(2022-04-26 08:37)
I kvällens SM-final Falkenberg – Hylte Halmstad är det Årets Elitseriedomare som står i domarstolen. 26 år i elitserien och still going strong. ”Ryktet om min död är lite överdrivet”, säger Stefan Bernström med ett leende.

SVENSKA MÄSTARE: Hylte Halmstad Volley

(2022-04-24 16:06)
Det är guldyra i Halmstad. Damernas SM-guld i volleyboll stannar kvar i södra Halland. Det är klart efter söndagens seger hemma över Örebro.

Årets första SM-medalj är utdelad. Floby tog bronset. I SM-finalen är Hylte Halmstad tillbaka i förarsätet efter seger mot Falkenberg. Nu kan HH:s damer (söndag) och herrar (tisdag) gå för guldet – direkt i Sportbladets sändningar.

Nyhet från volleyboll

Dramatik i kubik för tv-publik i helgen

(2022-04-23 09:46)
I dag vi vaknar vi upp till en stor volleybollhelg. SM-medaljer ska delas ut. Fyra stormatcher som handlar om guld, silver och brons. Allt direktsänds. Här är din tv-guide.

Tobias Hansson, Ängås Gård 29
42147 Västra Frölunda