Bästa säsongen!

01 MAJ 2022 20:23
  • Skapad: 01 MAJ 2022 20:23

Det är ingen hemlighet att Majorna VBK växt så det knakar, alla lag från de minsta till de som spelar 6-manna har utvecklats, inte bara i antal spelare utan framför allt spelmässigt.

6 manna har spelat mycket, inte bara U15/17 sammandragen utan även VSS div 3 där vi placerat oss högt mot avsevärt mer erfarna lag.

U15/17 sammandraget var det sista för denna säsongen och vi kom till spel med ett U15 lag på flicksidan och ett U17 på pojksidan.

Trots att Maria (lagets coach för dagen) går runt på alla spelare (12 stycken) så vinner tjejerna hela turneringen och besegrar övriga sex lag ganska bekvämt.

Pojkarna som skapades i januari och således bara spelat i tre månader slutade på en hedrersvärd 3e plats, 26-24 i avgörande mot Ymer.

Det har gått så pass bra att inför säsongen 2022-2023 har lagen anmält sig till den ordinarie div 3!

Detta för att få regelbundna matcher mot liknande motstånd VSS div 3 i all ära men den varierar oerhört i både antal lag och kvalitén på motståndet t.ex. har det varit allt ifrån 4 lag till 14 lag samt i sista sammandraget många div 1 och 2 spelare som ville suga det sista ur säsongen.

Givetvis kommer detta att ställa nya och högre krav på spelarna men det är det första steget på serie trappan. Det innebär även nya ekonomiska krav 6 manna lagen har sålt newbody mm för att åka på läger nu kommer vi behöva lägga dessa pengarna på nya matchställ till lagen samt ytterligare ett tiotal nya bollar, så alltså inget avslutningsläger. Vi kommer att lösa detta med sommarträning i Göteborg och gemensam avslutning den 4/6 då vi samlas i lokal och tittar på Sverige - Portugal på storbilds TV.

Inför säsongen 22/23 så kommer pojkarna att behöva några spelare till runt 16 till 18 årsåldern har du spelat innan och vill ta nästa steg i din volleybollutveckling hör av dig.

Flickorna är mer eller mindre kompletta med många bra spelare i level 6-7 som kommer att kunna fylla på truppen.Men vi skulle behöva lite längd, just nu ligger snittländen på under 170 cm och skall vi ta oss an långa lag så skulle vi behöva några långa flickor. Detta sagt så har vi ett ganska stabilt blockerinsspel som hela tiden utvecklas. Även här är du runt 15-17 årsåldern och sugen på att spela div 3 22/23 och vill ta nästa steget i din volleybollutveckling hör av dig.

Jag vill slå ett slag för Sponsorhuset/undersökningar i skrivande stund har vi runt 15 personer som stöttar oss genom att svara på enkäter då och då. Detta ger klubben mellan 4-5000:- om året. Skulle vi vara 100 personer så skulle vi kunna hålla nere medlemsavgifterna samt åka på de läger vi nu försakar.

imagee9lmo.png