Damer div 3 23/11

23 OKT 2022 21:37
  • Skapad: 23 OKT 2022 21:37

Nu var det dags för tjejernas andra speltillfälle i div 3 vilket resulterade i en härlig första vinst mot Trollhättan 3-1. Men vi får väl också börja från början.

Habo - Majorna 3-1 (12-25, 25-23, 25-20, 25-13)

Först mötte vi Habo. Det var i stort sett samma lag som Majorna Venus mötte i VSS helgen innan då vi förlorade med 3-0 i en jämn match. Tjejerna var laddade. De visste att de kunde slå Habo om de spelade på topp. Och vilken start det blev. Det mesta fungerade perfekt. Alla satte pressade servar på motståndarna och Habo hade svårt att få till något anfall mot oss. Majorna satte ett kors vid någon av de första bollarna (vilket ledde till en omboll då domarna fick för sig att Elsa var i baklinjen!). Servomttagningen fungerade fint och Elin Sundström spred anfallen. Det var många smashar som satt i golvet. Majorna vann säkert första set med 25-12. Andra set blev jämnt. Lagen följde varandra hela vägen. Majorna förlorade setet tillslut med 25-23. Även tredje set var jämnt och Majorna ledde inledningsvis. Tyvärr kom tjejerna in i en svacka då vi tappade lite i vår servmottagning och inte riktigt kom till med våra anfall samtidigt som Habo hittade rätt i sin servmottagning och fick igång sitt anfallspel ordentligt. Majorna stod ändå för fint försvarspel och bra rörelse på plan. Humöret på spelarna dippade i samband med mycket tjafs om domslut där domarna ändrade sina domslut till vår nackdel. Setet slutade 25-20. I fjärde set var energin helt borta i laget och vi förlorade med 25-13. Tjejerna ska vara väldigt stolta över sitt spel. Laget behöver träna på att fortsätta spela det fina spel de kan spela både i försvar och anfall och att inte bli för påverkade av yttre faktorer. Majornas bästa spel var helt fantastiskt och tjejerna spelade då klart bättre än motståndarna.

imageolm7f.png

Trollhättan - Majorna 1-3 (18-25, 13-25, 25-16, 19-25)

Efter lunch och pepp vid sidan av plan gick Majorna in och gjorde det de skulle. De skakade av sig förlusten och gick in med ett stabilt spel igen. De vann två set 18-25 och 13-25. En stor framgång var även i den här matchen att så många tjejer servade svåra servar som satte press på motståndarna. Därefter tappade de tredje set 25-16 efter ännu en svacka men den här gången lyckades de hitta energi igen och avslutande matchen med att vinna fjärde set 19-25. Även i den här matchen hade tjejerna en väldigt hög nivå när de spelade som bäst. Det var roligt att äntligen få med oss en vinst och det kändes som att nervositeten för att spela på helplan och hela situationen med att spela divisionsspel har börjat släppa.

Ett mycket stabilt spel av passaren Elin Sundström i båda matcherna bidrog till ett lugn i laget. Elsa och Alice stod för riktigt bra anfallspel på kanten i båda matcherna och hela laget rörde sig som ett lag idag

c/o Tobias Hansson, Ängås Gård 29
42147 Västra Frölunda