Div 3 VSS #3

20 NOV 2021 22:44
  • Skapad: 20 NOV 2021 22:44

Träningarna har fungerat bra med hög närvaro och vi har så sakterliga börjat bemästra positionspelet. De flesta har "fått" en position och det var 17 (ja du läster rätt 17!) spelsugna tjejer som anmält sig till div 3 sammandraget arrangerat utav Bjärke i Sollebrunn. Detta innebar ju att vi skulle behöva åka med 2 lag vilket betydde att tränarna behövde lista ut vilka som skulle spela ihop.

Över en öl beslutade vi att dela laget efter ålder då detta ger två jämnbra lag som båda kan implementera (i vilket fall försöka) det vi jobbat på under träningarna. Det vi jobbat på inför detta sammandraget var positionspel, centerspel samt blockerinspel.

Förutom Majorna VBK (U18) och Majorna VBK Maria (U16) spelade endast KFUM Norrköping och Bjärke VK detta sammandrag men dock är dessa lagen de två topplagen i serien.

Majorna VBK Maria (U16)-

Första matchen mot Bjärke VK fick inte tjejerna till det, nerverna satt på utsidan och trotts stundtals lysande individuella prestationer blir det inget riktigt "lagspel" vi får till ett lysande servemottag bara för att slarva bort antingen passen eller anfallet och tvingas lägga över en "gratis" som Bjärke käkar upp.

Mot KFUM Norrköping hade laget sammlat sig och spelar lysande de enskilda prestationerna harmoniserar, servemottaget hittar passaren som hittar anfallaren som kommer till gång efter annan och tjejerna vinner första set med 28-26! Tyvärr är de både "förvånade" och något mätta av sin vinst och detta i kombination med att KFUM fokuserar gör att andra setet vinns av KFUM Norrköping.

U16 laget styrkt av sinn setvinst mot Norrköping till lika revanchsugna mot U18 gör processen kort mot U18 laget, till en början står U18 laget upp mot U16 men välplacerade servar och Elins brillianta passningspel ger U16 matchen.

Majorna VBK (U18)-

Om Majorna VBK (U18) dag skulle varit en tidningsrubrik skulle jag nog tänka mig att det skulle stå något liknande "Berg och dalbana stulen- hittad i Sollebrunn" Vi spelar sundtals brilliant för att nästa stund låta 3 bollar bara dö en halvmeter framför oss.

Samtliga matcher utom slutspelsmatchen mot U16 är det upp som en sol ner som en pankaka, briliant spel blandat med "vad hände där??" i lika delar. Ena sekunden slänger sig Tilda och får till en absolut brilliant pancake i landslagsklass för att tio sekunder senare krocka och få ett knä i huvudet av sin andre kant, denna upp och nergång antar jag är tjusningen med ungdomslag.

Vi kommer helt enkelt inte upp i "normal" standard i dag och faller på egna misstag, dock börjar centerspelet komma igång och lagets diagonal kommer in mer och mer.

Analys-

Båda lagen är på gång det skulle lika gärna varit U18 som spelar bra och vinner som U16. Vi har således två jämna lag som kan sporra varandra på träning och på så vis hjälpa varandra att uppnå stordåd, om vi bara kan uppnå en något högre lägstanivå samt involvera centrarna och diagonalen mer så kommer Majorna VBK bli en kraft att räkna med.