Herrar div 3 23/11

23 OKT 2022 19:45
  • Uppdaterad: 23 OKT 2022 19:45

Säsongens första hemmamatcher är avslutade, trots förluster presterar vi stundtals bästa spelet någonsin. Men vi börjar från börja.

Då Majorna VBK inte har någon egen "hemmahall" spelar vi alla hemmamatcher borta, som t.ex. Lundbystrand 5 denna gången. Detta betyder att allt måste transporteras dit, bollar, datamaskiner, antenner (men det fanns), blädderblock, rotationsblock mm. Trots detta så hade vi fått utommordentlig hjälp från Ulrika (Escore) och Viktor (domare) speciellt då det tänkt att damerna skulle funtionera herrarna (och herrarna damerna) men det ville sig inte bättre än att damerna spelade samtidigt i Trollhättan.

Majorna VBK - Westan 0-3 (17-25, 15-25, 15-25)

Vi börjar trögt och kommer inte riktigt in i spelet, vi låter Westan "äga" nätet och reagerar snarare än att agera efter egen plan. Westen servar bra och mottaget "tvekar", tvekan leder till att passaren i sin tur tvekar som leder till att passen inte kommer rätt till bollen vilket gör anfallen iner kommer rätt i anfall osv. Andra set är det lite bättre men då kapitulerar vi nätet genom att spela kort och på så vis släppa in Westan igen. Det tredje setet är i mångt och mycket samma igen.

wille spike.jpg

Majorna VBK - Falköping 1-3 (14-25, 25-23, 12-25, 20-25)

Vi hade snackat mycket under vilan om att lägga bollen djupt och försöka äga nätet men med Falköpings första 6a inne så lyckas vi inte med detta. Men lagom till 2a set så vaknar killarna detta sammanfaller med att Falköping byter in några nya, yngre förmågor och då fungerar vårt spel. Då vi får den lilla extra tiden som vi behöver och våra snabba cenretanfall skördar poäng efter poäng.

Tyvärr kan vi inte behålla vår lugna lunk i tredje set utan det blir lite "oj vi e ju bra vi kan ju vinna detta" så spänner vi oss, lägger korta gratisbollar och vipps är Falköping på oss som iglar. Det fjärde setet dominerar Falköping igen fram till de slappnar av och börjar missa bollar och vår passare Tore servar hem 6 servar på rad (varav 4 ess). Hade vi bara vaknat lite tidigare så hade vi kanske kunnat vända matchen.

På det hela måste vi känna oss nöjda med spelet, inte med resultatet, men vi försöker hela tiden spela "riktigt" och faller mycket sällan in i "djungelvolley" vad vi behöver är lite mer volleybollsmarthet, gratisbollar ner i hörnen mm. När vi väl får det så kommer vi att kunna ge oss på topplagen.

Ännu en gång ett stort tack till alla som ställde upp och hjälpte oss få ihop borta, hemmamatchen.

c/o Tobias Hansson, Ängås Gård 29
42147 Västra Frölunda