Majorna VBK Göteborgs ungdomsklubb nr:1

29 OKT 2022 17:38
  • Uppdaterad: 29 OKT 2022 17:38

Med hela 6 lag i spel från Level 4 till FL U18 är Majorna VBK det i särklass det bäst representerade klubben från Göteborg i Trekungaslaget. Till det skall läggas till att 2 lag inte kom med för att vi inte hann anmäla truppen bl.a. vårt U20 pojklag som uppenbarligen alldeles för sällan läser sina mail.

Bäst för Majorna går det för FL U18 med 1 vinst, 1 oavgjord och 1 förlust och spelar semifinal i C slutspelet i morgon. Men det skulle lika gärna vara A slutspel med det spel som tjejerna visar upp. Tyvärr så var de nervösa i första set mot Svedala och förlorar första set trots 3 setbollar 24-26  men till matchrapporterna.

Majorna - Svedala 1-1 (24-26, 25-21)

Majorna börjar nervöst men några av tjejerna nyss tillbaka efter förkylningar har de inte spelat ihop så mycket se senaste vecknan men vid 10-10 servar bl.a. Alice många bra servar och majorna rycker åt sig flera bollars marginal och tvingar Svedala till TO. Efter TO så blir åter flickorna nervösa och faller in i "duttspel" som Svedala utnyttjar och vänder underläge till setvinst 26-24.

Mycket bättre spel i andra set tjejerna servar stundtals mycket bra och på så vis erövrar vi nätet och kan vinna ganska bekvämt med 25-21.

3ks mvk-svk.jpg

Lyngby-Gladsaxe Volley - Majorna 2-0 (25-22, 25-18)

Lyngby är ett mycket bättre lag än Svedala framför allt försvarsmässigt. Vi börjar första set bra genom att spela djupt Elin Sundström fördelar inte bara passen bra utan är en veriabel försvarsgigant som gräver upp allt Lyngby slänger på oss och vi leder merparten av setet innan vi återfaller i korta gratisbollar, Lyngby gräver även upp 2-3 bollar som vi borde vunnit vilket ger Lyngby setet. I andra kommer vi inte upp i samma nivå som första och låter Lyngby äga nätet vilket trots stundtals bra spel ger dem för mycket utrymme när vi tvingas försvara hela setet.

Moss Volley 2 - Majorna 0-2 (13-25, 20-25)

Bra servar och att vi börjar spela volleyboll smart ger oss matchen bekvämt.

I morgon söndag spelar Majorna semifinal mot Holstad IL 10:10 i Kastellergårdskolan, välkomna att heja på oss där.

c/o Tobias Hansson, Ängås Gård 29
42147 Västra Frölunda