Resultat U15/17 Sammandrag

14 NOV 2021 13:57
  • Skapad: 14 NOV 2021 13:57

Tio hugade ungdomslag hade sökt sig till Göteborg och Masthuggshallen för att spela ungdomssammandrag i Västsvenska förbundet regi.

Fem pojklag och fem flicklag hade anmält intresse så ungdomsklasserna fick slås ihop och fokus låg i huvudsak på nivå snarare än rena åldersgrupper och under veckorna har jag har haft både många och givande diskutioner med flertal av cocherna där vi diskuterat "nivå" och vikten av spel snarare än rena U-lag.

Detta visade sig vara ett lyckat drag, av sammanlagt 20 spelade matcher gick 9 stycken till skiljeset, inget set förutom skiljeset slutade mindre än tvåsiffrigt och alla lag vann åtminståne en match.

Nåväl till matchrapporter-
Majorna VBK fick ihop 2 lag och för att få en serie med 5 lag övertalade vi Level 6-7 att spela sina första 6 manna matcher och spelade under namnet Majorna 15. De äldre delades upp i två grupper i ren åldersgrupper U18 där medelåldern ligger runt 16 samt U16 med en ålder mellan 13 och 15. Tyvärr fick vi inte ihop ett pojklag denna gången.

Majorna 15.
Som sagt var så var detta Level 6-7s första 6 mannaspel de har tränat på 6 manna i ungefär två veckor och de var jättenervösa att de skulle bli mosade, så blev inte fallet, som Majorna U18 snabbt fick erfara. Majorna 15 lyckas inte bara spela jämt med U18 utan helt respektlöst går in och vinner första set mot U18 tjejerna, som ganska omgående fick erfara att det går inta att "bara ställa in skorna". Majorna U18 spelar upp sig och vinner matchen men sammandragets första set vinns av Majorna 15.

Taggade av denna vinst går de in och slår Kungälv i två raka, de står upp väl mot alla lag och blir inte "mosade" av något lag.

Majorna 15 slutar på 4 plats.

Majorna U16.
Majorna U16 börjar spela mot Ymer i två oerhört jämna set där Elsa, Alice och Elin bildar en erfarenhets trojka till stöd för många av de nya. Majorna vinner det första klart med 25-16 bara för att få lite darr på nerverna och förlora andra med minsta möjliga marginal 23-25. Det tredje vinner flickorna med 15-4.

Nästa match blev det "derby" mot U18, Matchen är lika tight och spännande som derbyn skall vara U18 vinner första ganska överlägset mycket tack vare hårda och välplacerade servar av Elin.
I det andra setet är det U16 som taggat till och U18 hamnar på hälarna, U16 vinner setet överlägset. I skiljeset är det två nervösa men taggade lag som beträder planen och som derby lever denna matchen upp till sitt mamn 15-13 till U18.

Det blev sedan vinster i raka set mot först Kungälv sedan Majorna 15.

Laget hade många nya flickor som spelade sina första matcher som glädjande nog tyckte det var roligt och ville spela MER!!

Majorna U18
U18 har spelat några matcher tidigare i VSS Div 3 med hjälp utav bl.a. U16 lagets coach Maria samt några av de erfarna U16 spelarna. Första matcherna möter spelar vi derbyn mot först Majorna 15 och sedan U16. Sedan spelar vi mot Ymer där man kan prata om höga berg och djupa dalar, vi vinner första med 25-11 och spelar något av våra bästa bollar under hela turneringen bara för att "helt tappa det" i andra och bara Elins servar hyfsar sifrorna. I skiljeset vaknar vi således igen och vinner med 15-4.

Sista matchen mot Kungälv är det åter igen "berg och dalbana" knapp vinst i första, klar förlust i andra bara för att åter igen vakna i tredje och vinner med 15-3.

Resultat flickor-
Majorna 18