Så nära man kan nästan ta på det!

13 NOV 2022 22:54
Majornas herrlag reste till Kungälv för att möta Kungälv och Gråå
  • Skapad: 13 NOV 2022 22:54

Kungälv - majorna 3-0 (25-15, 25-17, 25-20)

Vi börjar avvaktande och kommer inte riktigt till skott. Vi har pratat mycket om att behålla fokus, nolla och finna "flow" i vårt spel. I början på första set hittar vi flow bara för att falla ifrån genom enkla misstag, lägg där till att en av våra spelare är färgblind och kan inte se de gröna linjerna mot hallens blåa golv (där var en ny färgkombo för mig, se bild). Hallen här även ett nät som hänger ner på ca 6 meter tvärs över planen som vi lyckades lägga bollen i ett antal ggr. Detta till trots spelar vi upp oss set för set. Kungälvs stora block stresar oss, vi vågar inte slå och faller in i "duttspel"  = Kungälv kan spela fram bollen (perfekt) och komma till anfall och med några riktigt giftiga spikers smäller det på bra. Trots detta kämpar vi på bra och spelar bättre och bätter för varje set.

Sammandrag 2022-11-13.jpg

Gråå - Majorna 3-1 (25-16, 25-15, 23-25, 25-19)

Gråå matchen blev ca 12 minuer sen pga datorstrul, men när vi väl kom igång spelade vi bra, tyvärr lyckas vi inte behålla fokuset och när Gråå servar bra viker vi ner oss i de första två seten. I det tredje känns det som vi hittat rätt och vi leder merparten av setet. Det fjärde börjar lika bra fram till slutet då ett par korta bollar ger Gråå nätet och då orkar inte killarna resa sig igen.

Vi spelar lite "statistiskt" eller faller i otakt så att säga t.ex. boll nr ett är bra men anfallaren vågar inte slå utan petar Gråå/Kungälv kan spela fram och anfalla. Spelarn tänker "Den borde jag slått på... nästa boll så..." Nästa boll blir inte lika bra men de slår ändå, i nät, ut eller i block. Tredje bollen är bra men då petar vi osv. Detta är för merparten av killarna har bara spelat i mindre än ett år och kommer att lösa sig när de fått lite mer erfarenhet, kan de bara spela så bra som de gör på träingarna så...

Det som är bra är att vi försöker spela och faller inte in i djungelspel. När vi lyckas så spelar vi riktigt bra, riktigt riktigt bra. Leos framspel är oerhört bra, passarna börjar hitta till sina positioner och vi nollar mellan varje boll, läser in och visar spelen.

Vi har pratat mycket om att mala på och "äga nätet" under tredje set mot Gråå fungerar det som det är tänkt, när vi hittar dit varje set så kommer vi att lyfta oss avsevärt.

c/o Tobias Hansson, Ängås Gård 29
42147 Västra Frölunda