Säsongens bästa spel

05 APR 2022 16:41
  • Skapad: 05 APR 2022 16:41

Majorna VBK kom till spel med hela 23 spelare till VSS div 3 fördelade på 3 lag, 2 damlag och ett herrlag. Klubben har alltså gått från knappt ett damlag i början av säsongen till att kunna spela med 3 kompletta lag.

På damsidan består Majorna VBK Maria av flickor födda mellan 06 och 08, Majorna VBK är således flickor födda mellan 06 och 03. Majornas herrlag startades den 1 jan i år och består av spelare födda mellan 06 och 1966 (dvs jag), och det finns en god uppbyggnad med spelare underifrån med spelare födda 08 och yngre.

Damlagen
Detta är de klart bästa spelet lagen har presterat under säsongen, inte på så vis att det alltid går som vi tänkt oss utan för att det finns struktur och en spelplan. Inte under någon gång faller lagen in i ”Hönsgård” (för avsaknad av bättre ord) utan vi tragglar på, gräver upp bollen i försvar och kommer till anfall dvs. ”transitionspel” i mycket större utsträckning än tidigare. Vi jobbar på att engagera centrarna i mycket större utsträckning i just transitionspelet framför allt när vi får gratisbollar.

Med det sagt lyckas våra centrar stoppa flera anfall i block vilket tvingar motståndarna till andra utvägar vilket vi tyvärr inte är vana vid och allt för ofta sjabblar vi bort gratis bollen, i huvudsak för att vi aldrig råkat ut för detta innan.

När vi sätter servarna (och vi har tragglat och tragglar servar på praktiskt taget varje träning) så sätter vi dem hårt, tjejerna har en rutin ”SARA” och när de kommer ihåg den sitter i 9 fall av 10 servarna både hårt och välplacerat, då kan vi mäta oss med de bästa lagen. När ”SARA” hamnar på bänken missar vi… och även om serven går över hamnar vi på defensiven och med så pass bra spikers som merparten av lagen vi möter har, lyckas vi inte alltid försvara oss.

Alla gjorde lysande matcher och vi spelar som ett lag, kan vi fortsätta utveckla oss i den takt vi gjort så kommer vi att kunna anmäla oss till div 3 eller rent ut sagt div 2 spel säsongen 2022-2023, det är inte dåligt för en klubb som för 2 säsonger sedan knappt hade 7 spelare att tillgå.

Om du är tjej född 06-02 spelat innan och är sugen på att spela div 3 eller högre hör av dig, det kommer att bli roligt!

Herrlaget
Detta var herrlagets andra sammandrag och vi gjorde ett första försök att spela med 5-1 system snarare än 6-6 som vi körde med förra gången vi har bara hunnit träna på detta två ggr tidigare. Vi borde kanske försökt öva på detta mer men det är ingen mening med att köra ”system” om tekniken inte sitter, så detta blev lite utav en kompromiss.

Givetvis innebär 5-1 spel ett helt nytt koncept för killarna och vi förvirrar oss gång på gång, ungefär som damlagens första matcher, men det är så det är, jag kan tänka mig att gamla volleybollspelare som läser detta ler igenkännande. Vi jobbar på med tekniken, för utan den kommer alla framtida ”system” att falera.

Men för ett lag som skapades för 3 månader sedan, utan spelare som spelat innan är det faktiskt inte illa pinkat, om jag får säga så. Den atletiska kompetensen finns nu skall det bara tragglas teknik, teknik och ytterligare teknik så kommer det roliga i sinom tid.

Är du sugen på att vara med eller stötta Göteborgs mesta ungdomsvolleyboll klubb hör av dig!