Träningsdag med GVK

28 NOV 2021 14:11
  • Uppdaterad: 28 NOV 2021 14:11

GVK hade bjudit in till träninsdag i idrottshögskolan under lördagen.

Majorna VBK är ju inne i en intensiv period med många nya spelare men även hela lag samt ledare/tränare och lägg där till nya nät (som skall anpassas till våra stolpar), ansökningar till komunen, newbody etc var det inte alls självklart att vi skulle åka. Lägg då till att den skola där merparten av våra tjejer kommer ifrån hade öppna dagar blev det endast 7 spelare som hade anmält sig.

Lägg då till att vi endast hade en center var ju läget lite "problematiskt" men så under fredagsträningen säger Sophia W "OK jag kan hänga på" Sophia som endast tränat i knappt tre månader!

Ett snöoväder mötte oss på morgonen men även två pojklag, ett topplag i damernas div 2 samt ett mycket bra U18 lag från GVK, behöver jag säga att tjejerna var (mycket) nervösa inför matcherna.

"Dom e ju jättelånga!" Elin 13 år
"Det är ju div 2 lag!" Elsa 14 år
"Skall vi spela mot killar?!?" Elin 15 år osv.

Men vi körde på, vi får ju spela och chansen att mäta oss mot både pojklag, topplag i både U18 och damernas Div 2 och för att vara ärlig så finns det helt enkelt inte förutom oss några U16/18 lag att möta i Göteborg, så man får möta de som finns eller "man tager det man haver" som Kajsa Varg en gång sa.

Första matchen är vi dock stressade, våra så vanligtvis både säkra och hårda servar överger oss men servemottaget och passningspelet fungerar, speciellt servemottaget är mycket bra.

Vår taktik är att försöka få bort motståndarna från nät, då en 166 cm tjej med en blockhöjd på 237.5 cm kommer aldrig att få stopp på Bosse 190 cm lång som slår bollen på 320 cm, vi kommer inte hellre att hinna med snabba kantspel, kombinationer mm. När vi får bort motståndarna från nät så blir det ganska trevligt spel, när vi inte gör det ja du kan ju själv räkna ut hur det går.

När vi sätter press på servarna och lyckas tvinga motståndarna till höga kantpass så lyckas vi allt som oftast i vilket fall få åtminstonne en arm på bollen (vi kommer att öva på försvarsrotationer i veckan).

Vi står upp bra mot alla lag utom Div 2 laget som i all ärlighet helt enkelt servar bort oss och vi tappar lite gaisten i övrigt står vi upp.

Vi blir ibland lite passiva och då U16 Elin/Elsa/Alice inte spelat så mycket med U18 Elin/Isabelle/Alex/Elin (fråga inte vi har en hel 6a med Elinsar i truppen) samt Sophia som gör sina första matcher, detta kommer att släppa när vi spelat ihop oss lite mer.

Alla spelar bra och vi har höjt lägstanivån enormt denna säsongen, vi spelar med rätt teknik, jag skulle vilja berömma Elsa och Alice som jobbat stenhårt med just armdraget. Under inspike slår Elin in ett par spikes innanför 3 meterslinjen och detta på 224 cm nät när de spelat på 216 cm!! Alice är en riktig "slime spiker" hon går upp och går helt enkelt förbi block när hon inte klarar av att för över.

Våra centrar för dagen Elin och Sophia kommer inte riktigt in i anfallspelat men vilka försvarsräddningar! Flera ggr börjar motståndarna fira vunnen boll bara för att få avbryta firandet för att tjejerna spelar tillbaka bollen, när vi tar nästa steg och inte bara får tillbaka bollen utan även kommer till anfall... ojojoj!

Lagets gamlinga Elin/isabelle/Alex står för lagets stabillitet, Elins servemottag inger ett lugn som laget snart kommer att förvandla till anfall. Lagets passare för dagen Elin har fina pass som kommer att komma till sin rätt när vispelat ihop oss lite mer.

Vi kommer att åka till Floby med de yngsta för ungdommsamandrag den 4e så då har tjejena en ny chans att spela ihop sig mer.

Tack för mig vill du stötta vår arbete följ gärna dessa länkar.

Sponsorhuset- https://www.sponsorhuset.se/majornavbk/tips-till-foreningen/panel-se

Newbody- https://www.newbodyfamily.com/sv-se/shop/

Jag skulle vilja tacka GVK för arrangemanget, Gråå´s tränare som bjöd på en kexchoklad och GVKs killar som hejade på tjejerna.

Tack för mig