U17 Sammandrag 12/11

Westan Midsommar
Kungälv
Majorna

Dagen löpte på fint och tiderna hölls bra men vi valde att efter första matchen börja poängställningen på 5 för att spara ihop lite tid till lunchrast.

I slutspelen körde vi från 0.

Bäst av 2 i gruppspel och bäst av 3 i slutspel.

Majorna bestod av följande spelare:
Alva
Emma
Agnes
Tallulah
Alice
Elsa
Elin Su

De tre sistnämnda har spelat positionsspel medan de 4 första inte har det.

Detta skapar ett lätt kaos när laget ska bestämma hur de ska spela. Elin, Elsa och Alice tar kommandot och leder de andra rätt in i positionsspel. Ett stålbad men de nya tjejerna klara detta galant med hjälp av de mer erfarna.

Match 1

Majorna vs Westan Jul (25-9 25-18) 2-0

Här får vi för första gången prova på ett positionsspel där Agnes och Tallulah kör centerposition.

Emma och Alva kör diagonal. Denna matchen servar vi oss igenom då motståndarna har svårt för servmottagning.

Elsa skjuter formligen sönder deras servmottagning med fantastiska servar.

Vi kan lugnt öva in oss på positionsspelet inför de andra matcherna.

Match 2

Westan Midsommar vs Majorna (12-25 12-25) 0-2

Även denna matchen servar vi oss igenom.

Vi försöker fokusera på att vara snabbare och tätare i blocken och att försöka läsa spelet så vi backar tillbaka när anfallet kommer bakom tremeter från motståndarna.

Agnes får in en monsterblock som inger respekt hos motståndarlaget.

Alice raketserv skjuter nästan ner en spelare i motståndarlaget som får den rakt i ansiktet. Hon klarade sig tack och lov väl.

Många bra korta servar från Agnes som motståndarna har svårt att ställa om till.

Vi börjar få hyfsad kläm på positionsspelet.

Match 3

Majorna vs Westan Påsk (16-25 17-25) 0-2

Med raka segrar ligger vi bra till i gruppspelet.

Denna matchen börjar bedrövligt i servmottagning.

Ingenting fungerar och när vi väl får upp bollen når den Elin vid tremeterslinjen som knappt kan göra något med den än att lägga den mot kant.

Westan Påsk tar oerhört många poäng från deras främsta servare. Vi tvekar och har dålig kommunikation i servmottagning.

Överlag tappar vi denna matchen pga slarv och dålig kommunikation.

Dålig servmottagning ger dåliga förutsättningar för passaren som i sin tur får lägga den enklare till anfall och motståndarna får den praktiskt taget gratis av oss.

imagek77ov.png

Match 4

Kungälv vs Majorna (26-24 20-25) 1-1

Med förlust i förra matchen har vi fortfarande en chans att komma till final om vi slår Kungälv.

Detta är den jämnaste matchen och här leder vi från början med 5-6 poäng men tappar fort då servmottagningen slutar fungera.

2:a bollen till Elin kommer alldeles för långt från nät vilket ger onödigt svåra passningslägen till både center och kant.

Vi tappar ledningen och efter några riktiga kanonservar från Elsa är vi ikapp igen. Men nära skjuter ingen hare och Kungälv petar en del bollar som vi inte lyckas plocka upp och förlorar första set.

2:a set är vi taggade och håller jämna steg upp till 10-8 där Emma går upp och säger tack och godnatt när hon blockar så det smäller i hela hallen!

Tallulah är också uppe vid fina lägen och slår in fantastiska 3:or. Centerspel är oväntat för Kungälv och något vi ska ta med oss till nästa gång.

Vi servar bra och läser spelet hyfsat bra vid deras anfall vilket ger oss bra förutsättningar att avsluta snyggt med fina kantanfall.

Andra set spelar vi mycket bättre och vinner betryggande med 5 poäng.

Den här matchen hade vi vunnit om servmottagningen hade fungerat som den skulle.

Match 5

Majorna vs Westan Midsommar (25-18 25-16) 2-0

Med en oavgjord match mot Kungälv i minne är allla taggade på att vinna!

Här briljerar Elin med en del riktiga luringar där hon petar över bollen snett bakåt mot position 4 hos motståndarna som gång på gång visade sig vara effektivt.

Alva gör en serie med höga djupa servar som visar sig vara mycket effektiva.

Även Emma gör en serie servar som motståndarna slarvar bort.

Vår servmottagning fungerar mycket bättre vilket gör vårt anfall sylvasst.

Nu har vi öppningar mot både kant, center och diagonal vilket nyttjas bättre och bättre av Elin.

Centerspel behöver vi träna mer på eftersom flera lag har svårt för denna typ av anfall.

Alice fick till ett flertal parallellsmashar där korridoren var lika tom som Skytteskolans klassrum den dagen.

Totalt sett var vi 1 set ifrån att få möta Kungälv i finalen och där kunnat slå dem.

Nu kom vi på en fin tredjeplats med god marginal till 4:an i vunna set.

Underbart att se hur positionsspelet kom igång så snabbt.

Alla fick blodad tand och vill nu komma igång med att spela positionsspel på träningen.

c/o Tobias Hansson, Ängås Gård 29
42147 Västra Frölunda